Skip to main content

Burger med skiver af sprød porchetta, rabarberkompot, pesto, ruccola, parmesan, knust flæskesvær og syltede rabarber.

Grilludstyr: Grillpande

4 personer
Køkkentid 1 time
Grilltid 2 timer
185 grader 

Ingredienser

  • 1 porchetta med krydderurtefyld 1,2 kg
  • Flage salt
  • 4 grove burgerboller
  • 1 glas grøn pesto
  • 50 g flæskesvær, knust
  • 20 g parmesanost i flager
  • 50 g ruccola

Rabarberkompot:

  • 6 stænger rabarber i 3 cm stykker
  • 1 rødløg i både
  • 2 spsk brunfarin
  • ½ tsk chiliflager
  • 2 spsk rødvinseddike

Råsyltede rabarber:

  • 50 g rabarber i lange tynde skiver (brug en tyndskræller)
  • ½ vaniljestang
  • 50 g sukker
  • 1 dl vand

 

Køkken

  1. Rids porchetta efter ned mellem alle sværene, og drys med flage salt.
  2. Bland alle dele til kompotten i en pande.
  3. Til råsyltede rabarber. Kog vand med sukker og afkøl. Læg de tynde skiver rabarber i et glas og tilsæt vaniljestangen. Hæld den afkølede sukkersirup over.

Grill

  1. Indstil og forvarm grillen til 185° C. Når grillen er varm lægges porchettaen på grillristen. Grill den til den har en kernetemperatur på 70° grader, beregn ca. 90 min.
  2. Sæt panden med rabarberkompotten på grillen i ca. 30 min. Rør i det jævnligt.
  3. Flæk burgerbollen og grill dem på alle 4 sider.

Anret

  1. Smør burgerbollen på toppen og bunden med rabarberkompot.
  2. Læg en håndfuld ruccola og lidt parmesanost på bunden af bollen.
  3. Skær porchetten ud og læg 2 skiver på burgerbollebunden.
  4. 1 spsk grøn pesto og et par af de syltede rabarbere.
  5. Afslut med knuste flæskesvær og toppen at burgerbollen.
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply