Skip to main content

En nem dessert på grillen hvor du bager en omvendt æbletærte. Æbletærten skal grilles og bages i karamellen efterfølgende. Passer som dessert efter en dejlig grillmenu.
Grilludstyr: Foliebakke

10 personer
Køkkentid 10 min. 
Grilltid 25 min.
185/150 grader
Grillmetode v/gas 2-4 brænder: Indirekte

Ingredienser

  • 10 halve æbler med skræl
  • 100 g smør
  • 1 plade butterdej med 5 plader (deles i halve)
  • 100 g Sukker
  • Stjerneanis, hel
  • Kanelstang

Creme;

  • ½ liter Cremefraiche
  • 100 g florsukker
  • 1 tsk kardemomme

Køkken

  1. Fordel 10 æbler på butterdejspladerne og skær dejen ud i 10 firkanter. Og fold dejen rund om æblet (der hvor skrællen er) lad skærefladen være fri for butterdej.
  2. Hæld sukker, stjerne anis og kanel i stor foliebakke.
  3. Bland alle dele til cremen

Grill

  1. Indstil og forvarm grillen til 185° C
  2. Stil æblerne ind på grillristen og lad dem bage i ca. 10 min. v/ indirekte varme
  3. Skru grillen ned på 150° C
  4. Sæt foliebakken med sukker, krydderier på grillen og tilsæt smør, lad det smelte sammen.
  5. Når sukkeret er blevet karamel, lægges æblerne med skærefladen i karamellen og lad det bage i ca. 10-15 min.

Anret

Serveres varm med creme

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply