Skip to main content

Valg af grill

Når du skal vælge grill, er det afgørende, at du spørger dig selv tre spørgsmål:

  • Hvor tit vil du gerne grille?
  • Hvor mange mennesker griller du mad til i hverdagen?
  • Hvilken slags mad kan du godt lide at grille?

For mig er det ikke enten eller men både og. Jeg ved godt at alle ikke har den mulighed, men jeg får tit spørgsmålet om, hvilken grill man skal vælge, og i dag er der jo mange forskellige typer og varianter at vælge i mellem. Der er forskellige grille med forskellige brænsel gas, kul/briketter, el, og træpillegrill. Jeg har prøvet at grille på dem alle og alle grill har et formål! Elgrill er jo genial hvis du bor et sted, hvor du normalt ikke må grille med kul og gas.

Jeg kan godt lide  en træpillegrill på grund af at det nemt og at så det at du kan kontrollere temperature så præcist. Det er også et kæmpe plus for mig at hvis jeg sætter maden over, kan jeg udnytte tiden med en løbetur og holde øje med grillen via Wifi og endda skrue ned undervejs, det giver så mange muligheder. Træpillegrillen er en nem hverdagsgrill (mange ser den som en ovn) men jeg synes det giver fuldstændigt den smag en grill skal give, det er jo et lille bål der tændes i bunden og som fordeles rundt i grillrummet og giver smag at saft og kraft til det du griller. Den griller/bager meget ensartet, og gir en fugt til brød og kager du ikke opnår i en ovn. Dog vil jeg nævne at når du bruge høje temperatur mellem 150-260 grader skal du være opmærksom på et lidt større træpille brug.

Du kan meget meget nemt grille low og slow (75-110 grader) til pulled pork, brisket mv. og med ca. 75-110 grader har du et meget lille træpilleforbrug, og ikke at forglemme, så har du masser af plads idet du har 2 lags og dobbelt riste.

Jeg vil dog helst ikke undvære den en mindre gasgrill, til de små hurtige retter som et par kyllingebryster, koteletter eller hotdogs. Den er hurtig at tænde og hurtigt varm og slukker hurtigt ned igen. Min store drenge bruger også meget tit den mindre gasgrill, den er de trygge ved at tænde op og feks. grille deres frokost på.

Hvis du er meget på farten eller er campist, vil jeg helt sikkert kigge på en af de små grill der findes på marked. Tænk at det er smart at vælge en der kan indstilles og med 2 brændere, så du kan grille indirekte, det giver mange flere muligheder for at grille større stege, burger hvor du griller bøfferne direkte i den ene side og har burgerbollerne i den anden side med indirekte varme.

Grillmad, pizza eller wok til alle lejligheder

Står du overfor at skulle arrangere en event, teambuilding eller et lille privat selskab, hvor maden skal være i centrum, er du velkommen til at forespørge, om det er noget jeg evt. kan bidrage til. Mulighederne er mange og jeg kan være med til at gøre jeres arrangement til noget helt særligt.

Kontakt mig for et forslag. Jeg glæder mig til at høre fra dig!

© All rights reserved Grillallogfood.dk