Skip to main content

Grillmetoder eller temperatur

Når man taler om grillmetode på en gasgrill med 3-6 brænder er det meget enkelt. Jeg veksler mellem direktevarme (varme lige neden under maden), alt der skal grille mindre end 15-20 min. Som små stykker kylling, koteletter, bøffer, fisk, brød og pizzaer. Hvis det er noget der ikke skal have grill-streger/mønster er det altid lav direkte varme (skrue ned på lav under maden og høj i siden).

Indirekte varme (varme ved siden af maden) Men udover det, taler jeg om lav, mellem og høj direkte varme. Og lav, mellem, og høj indirekte varme. Store stykker kød som kyllinger, stege, kager, skinkestænger, og ”onepot” retter skal som regel have over 20 min og passer til denne grillmetode.  Du skal kigge på det du skal grille og vurdere hvilken temperatur du ønsker, ved større stykker kød eller kage. Hvis du ønsker ca. 200 grader skal du have fuld skrue på de brænder der er tændt, hvis du ønsker 150-180 skal du have mellem (midt i mellem helt op og helt ned) skruet op.

Ved træpillegrill er det meget simpelt, du kan indstille præcist til den temperatur du ønsker. Du kan derimod vælge, om du vil stille det på øverste eller nederste grillrist. Den nederste er den, man bruger mest og den oprindelige. Jeg har i mit brug af min træpillegrill fundet ud af, at det er en god ide at bage boller og brød på øverste rist, og bager som regel ved 220 grader, her får man den flotteste afbagning og farve. Du vil opleve i ydere punkterne, i begge ender at der kan være en smule varmere, så hvis jeg skal stege/fritere i en pande sætter jeg den der. Stege, større stykker fisk og grydebrød sætter jeg midt på nederste rist. Det tager tid at lærere sin grill at kende, men noget jeg har erfaret er at man ikke brænder nær så meget på, på en træpillegrill som jeg har gjort på kul og gasgrill!

Grillmad, pizza eller wok til alle lejligheder

Står du overfor at skulle arrangere en event, teambuilding eller et lille privat selskab, hvor maden skal være i centrum, er du velkommen til at forespørge, om det er noget jeg evt. kan bidrage til. Mulighederne er mange og jeg kan være med til at gøre jeres arrangement til noget helt særligt.

Kontakt mig for et forslag. Jeg glæder mig til at høre fra dig!

© All rights reserved Grillallogfood.dk