Skip to main content

Dine 12 vigtigste tilbehør til grill, pizza og wok

Det udstyr jeg bruger allermest er:

 1. Bageplader med belægning til fx at stege på, som bacon, nuggets og grøntsager. De er også gode til at bage på fx brød, pizza og butterdejstærter.
 1. Bradepande til ”onepot” retter. Du kan have kødet i midten og så grøntsager og kartofler rundt om. Jeg bruger den også til kager og grøntsager.
 1. Gryde, jeg bruger en emaljegryde med låg, som er meget velegnet til grydebrød eller ”onepot” kylling, her kan du have en hele kylling med grøntsager og bulgur, så har du alt i en ret.
 1. Pande, så har du mulighed for at stege frikadeller og især fiskefrikadeller som du ellers ville have glæde af at lugte til i flere dage indendørs. Køb en i stål, med stål håndtag så kan den sagtens holde til grillen. Det kan også være en støbejernespande, den tager lidt længere tid om at varme op, derimod holder den på varmen. Hvis du kan finde en med høje kanter, kan du udnytte grillristen, hvor du kan grille kødet og i panden have grøntsager og sauce.
 1. Termometer til større stege og fisk. På min træpillegrill er det integreret men på gasgrill, har jeg et til en APP til telefonen, men et lille lommetermometer, vil også være fint.
 1. Grilltang og palet er et godt sæt værktøj, jeg kan bedst lide de sæt hvor de ikke er for lange, da man har bedre kontakt med maden og det er meget nemmere at vende tingene hvis der ikke er alt for langt skaft på.
 1. Grillbørste noget man ikke kan komme udenom. En ren grill er vigtigt lige meget hvilken model du grilller på og hellere brug 5 min. efter du har grillet end ½ time når du skal i gang. Når maden er kommet af grillen, gør jeg grillristen ren med det sammen, skruer helt op i et par min. og sørger for at alt fedt og skidt lander i bunden af grillen og i drypbakken. En god ide er at give risten neutral olie, så vedlige holder du den bedst. En træpillegrill kræver at den blive rengjort ca. hver 5-8 gang du griller, nogle modeller fortæller det også selv. Jeg har købt en askestøvsuger i Jem & Fix og tager alt ud af den (riste, bundbakke mv. og støvsuger den i bunden, så er jeg sikker på at der ikke samler sig for meget skidt og der ikke antænder ild i alt det der måtte ligger af støv og aske.
 1. Grillhandsker eller grydelapper er et must. Man skal huske at alt det udstyr man putter i grillen bliver utroligt varmt, så hav altid noget til at tage med lige ved hånden. Jeg foretrækker grydelapper eller læderlapper, det er hurtigere at bruge end grillhandsker.
 1. Bagesten en undværlig ting. Jeg bruger mest bagesten på min gasgrill, for at få pizzaen eller bagværket afskærmet lidt for den undervarme/direkte varme der er fra en gasgrill. Du undgår brændt bund inden du får det bagt ovenpå. Husk at lade være med at åbne grillen hele tiden, da alt varmen der cirkulere rundt forsvinder fra grillen, og du får det ikke bagt ordentlig ovenpå. På min træpillegrill, behøver man som udgangspunkt ikke at bruge en pizzasten, men det gør det for nogen lidt nemmere, da man skal have tjek på at bruge en pizzaspade og sørger for at pizzaen ikke har stået for lang tid med tomatsauce, som kan gøre dejen våd og flyde ned gennem risten.
 1. 10. Grill-bakker i stål. Jeg synes det giver så mange muligheder, i form af at grille bådkartofler, hasselback kartofler, hele tomater med fyld, farsbrød og meget mere. Jeg synes man har styr på maden og det er nemt at flytte fra køkkenet til grillen.
 1. Pizzaspade er vigtig, og gerne en med huller så du ikke får for meget mel med ind på din bagesten.
 1. Infrarød måler når du bager pizzaer er temperaturen vigtig, så for at sikre dig at du rammer ca. 350-400 grader på pizzastenen og ikke ovnenes temperaturmåler, er det vigtig med en, så stenen er varmet op, inden du bager din pizza.

Af andre ting som jeg bruger indimellem, er spyd, burgerpresser, kurve, stegholder, marinadepensel, kyllingeholder, wok, rotisseri, skærebrædder, pander til wok og meget mere.

Grillmad, pizza eller wok til alle lejligheder

Står du overfor at skulle arrangere en event, teambuilding eller et lille privat selskab, hvor maden skal være i centrum, er du velkommen til at forespørge, om det er noget jeg evt. kan bidrage til. Mulighederne er mange og jeg kan være med til at gøre jeres arrangement til noget helt særligt.

Kontakt mig for et forslag. Jeg glæder mig til at høre fra dig!

© All rights reserved Grillallogfood.dk